Please upgrade here. These earlier versions are no longer being updated and have security issues.

Registration page "could not open socket" upon submission

I recently inherited a vanilla driven forum and was alerted this morning that when trying to register as a new user, once you submit the registration form you get a page of "Could not open socket" and you cannot register.

This is Vanilla 2.1.13
Basic Registration with email confirmation

I also tried to set the board to be approval registration, but when doing that, the registration page doesn't even load, just says "view not found."

What can I do to fix this?

Thanks!

Comments

  • are you Using a Recaptcha Plugin?

  • Unless it's baked into some unassuming plugin or hacked in, not that I can tell.

  • as an aside....

    in vanilla/library/vendors/recaptcha

    you will see the error when ....

          if( false == ( $fs = @fsockopen($host, $port, $errno, $errstr, 10) ) ) {
                        die ('Could not open socket');
                }
    

    I also tried to set the board to be approval registration, but when doing that, the registration page doesn't even load, just says "view not found."

    if you actually do want some help.

    you will need to post your config.php (remove any passwords, salts, and other private info before posting.)

    you can also see...

    http://vanillaforums.org/discussion/comment/233540/#Comment_233540

    and

    http://php.net/manual/en/function.fsockopen.php

    I may not provide the completed solution you might desire, but I do try to provide honest suggestions to help you solve your issue.

Sign In or Register to comment.