HackerOne users: Testing against this community violates our program's Terms of Service and will result in your bounty being denied.
Vanilla 1 is no longer supported or maintained. If you need a copy, you can get it here.

problems installing - Pre install?

edited September 2008 in Vanilla 1.0 Help
Hello, I am quite new to Vanilla and I am trying to install on my computer to take a look at it. I am using a Windows XP OS and a Xampp localhost. I had some vague problems to begin with so I uninstalled the database and deleted the Vanilla folder from httpdoc file and reopened a new database (using phpMyAdmin) and replaced a new file in httpdoc called "vanilla," the same name as before. The error I get is: "Vanilla seems to have been installed already. You will need to remove the conf/settings.php, conf/database.php files, and all database tables in order to run the installer utility again. I know I could probably make it work with new names, but I suspect if I do that I am asking for trouble later so it is best to get to the heart of the problem now and avoid future problems. Any ideas as to what is really wrong here? Probably something simple that will expose me as an idiot...AGAIN! Cheers Frank Sirett

Comments

  • Have you checked that the database is empty and that the settings.php and database.php files aren't there? I mean, I know you don't think they are there, but if you really check it then we can rule that out
  • Delete the vanilla folder again and try to open the forum in the browser - just to make sure you if it is deleted.

    Delete the database (it should already be done).

    Then reinstall the vanilla files from the zip vanilla package - the conf folder should be empty (except a readme and a .htaccess file.

    Finally, you should be able to install vanilla.
This discussion has been closed.