Please upgrade here. These earlier versions are no longer being updated and have security issues.
HackerOne users: Testing against this community violates our program's Terms of Service and will result in your bounty being denied.

After Upgrading to 2.0.18 I Get a Fatal Error 'Unknown column iu.Email'

mashmash New
edited November 2011 in Vanilla 2.0 - 2.8
I just upgraded my forum from vanilla 2.0.18b2 to the stable version of vanilla 2.0.18. I did all that was instructed by the admins to do after the upgrade i ran the utility/update and got a successful message, i also ran the utility/structure for check up and it was alright but now i can't get to the homepage and discussion page of my forum but i can check profiles and dashboard.

THIS THE HEADING OF THE ERROR MESSAGE

Unknown column 'iu.Email' in 'field list

please help me out on this i am pleading

i think it's a database error


I just changed the homepage link from category/discussions to category/all and the homepage is now showing. the problem i have now is that the error now shows on the panel side so the normal stuffs that are suppose to be in the panel is no more there. plz help
Tagged:

Best Answer

  • ToddTodd Chief Product Officer Vanilla Staff
    Answer ✓
    I have checked out your website, yes. Try recopying the file in /applications/vanilla back over.
«1

Answers

  • hello...check out my forum i don't understand what d problem is. i did as instructed but everything is upside down now http://www.nairation.com how can i solve the problem
  • LincLinc Detroit Admin
    Looks like your "SEOCompanion" plugin is broken in 2.0.18.

    Go to your conf/config.php and REMOVE this line to disable it:

    $Configuration['Garden']['EnabledPlugins']['SEOCompanion'] = TRUE;

    Then go to /utility/update again.
  • LincLinc Detroit Admin
    @mash Are you using SEOCompanion 0.2.1 released in June?
  • i did all what you said I still get the same thing, the funniest thing is that i can log in to the back end of the forum.
    Looks like your "SEOCompanion" plugin is broken in 2.0.18.

    Go to your conf/config.php and REMOVE this line to disable it:

    $Configuration['Garden']['EnabledPlugins']['SEOCompanion'] = TRUE;

    Then go to /utility/update again.
  • @mash Are you using SEOCompanion 0.2.1 released in June?
    yeah

  • ToddTodd Chief Product Officer Vanilla Staff
    Go into your config and disable your plugins one-by-one by commenting out or removing the $Configuration['EnabledPlugins']* lines. If this works then tell us which plugin is causing the problem.
  • ouch!!! this is gonna be stressfull and this is my url http://www.nairation.com
  • ToddTodd Chief Product Officer Vanilla Staff
    It's looking like you either:

    a) Didn't copy the most recent Gravatar plugin.
    b) Didn't copy the core files properly.
    c) Have some other plugin conflicting.
    UnderDog
  • mashmash New
    edited November 2011
    I have disabled each of them one-by-one from the config.php but i still get the same error. and about what you said above. i am sure i did what you said i should do. so plz how can i solve this problem. need an answer asap have you checked out the website @todd
  • ToddTodd Chief Product Officer Vanilla Staff
    Answer ✓
    I have checked out your website, yes. Try recopying the file in /applications/vanilla back over.
  • i have done that and i still get the same thing. What next..
  • ToddTodd Chief Product Officer Vanilla Staff
    Are you sure you've done everything correctly? It looks like you have the voting plugin and some other plugin still enabled.
  • do you want me to de-activate all the plug-ins..after i did the above instruction and it didn't work, i enabled all the plug-ins back. So should i de-activate all of them?
  • ToddTodd Chief Product Officer Vanilla Staff
    edited November 2011
    Deactivate all of your plugins.
    SUnderDog
  • I just dis-abled all the plug-ins It's now back to normal. So which of the plugin is causing this?
  • ToddTodd Chief Product Officer Vanilla Staff
    Maybe it'd be better if you list the plugins you had enabled.
  • i am still trynna get the plugin that is causing it
  • ToddTodd Chief Product Officer Vanilla Staff
    You've got to give me a list of your plugins. I'm not going to guess.
    UnderDog
  • mashmash New
    edited November 2011
    EMBED VANILLA
    ABOUT ME
    ALL VIEWED
    DEBUGGER
    EMOTIFY
    FACEBOOK
    FAVICON LINKS
    FILE UPLOAD
    FILTER STAR
    FLAGGING
    FOLLOWING
    GRAVATAR
    GOOGLE SIGN IN
    IN THIS DISCUSIION
    IP TRACKING
    JQUERY FANCY BOX
    LIKED
    MINIFY
    NILLA BLOG
    OPEN ID
    POCKETS
    POST COUNT
    Q&A
    QUOTES
    ROLE TITLE
    SHARE THIS
    SIGNATURES
    SPLIT/MERGE
    TAGGING
    THANKFUL PEOPLE
    TOUCH ICON
    TWITTER
    TWITTER FEEDS
    VANILLA ANTI-SPAM
    VANILLA SEO
    VANILLA STATISTICS
    VOTING (this is the plugin that has been causing the mischief)
    WHO'S ONLINE
    WYSIWYG

    This is the list of all the plugins i use

    For the Voting plugin what do you think i can do to make it work with the new update
  • This upgrade is so not cool. I can't sink,delete,or announce a topic until i de-activate the VANILLA SEO plug in. That's the plugin that makes my page titles look great. This upgrade comes with so many problems, and please you would help me solve them
Sign In or Register to comment.