Please upgrade here. These earlier versions are no longer being updated and have security issues.

Have to login twice

ligyxyligyxy New
edited April 2016 in Vanilla 2.0 - 2.8

When filling the login form, it will return "Please try again." in error box at the first time, and if I submit the form again, it will pass.

Tagged:

Comments

  • Same problem here. Are you running multiple servers with a load balancer?

  • @jesset805 I have only one server, with memcached enabled, not sure if that's the reason.

  • I'm not a vanilla expert. I wouldn't be here if I was but

    If you are using memcached for sessions then I would just verify that php is actually creating and storing the session and data successfully on memcached. I would use a little php code to pull my session's data and display it. Or maybe telnet.

    I have been looking into the double login issue for a few days now. Everything I have come across so far has had to do with cookie settings in the confg. Specifically setting the cookie domain and cookie path. None of that has worked for me.

  • @hgtonight Could you take a look?

  • hgtonighthgtonight ∞ · New Moderator

    Vanilla doesn't use PHP sessions.

    They use a cookie based session.

    Search first

    Check out the Documentation! We are always looking for new content and pull requests.

    Click on insightful, awesome, and funny reactions to thank community volunteers for their valuable posts.

  • @jesset805 I commented the following lines about memcache in config file
    $Configuration['memcached']['Store']
    $Configuration['Cache']['Enabled']
    $Configuration['Cache']['Method']

    It seems that the issue is gone. Does it work for you?

  • @jesset805 Sorry, commenting those lines doesn't solve this problem

  • Do you have http and https on the domain?

  • ligyxyligyxy New
    edited May 2016

    @jesset805 I don't. And I just installed a new Vanilla with https and it works without any problem.

    I think the reason must be in the config file, since when I copy my current conf to the newly installed forums, the issue comes back. Still figuring out which line causes it.

  • hgtonighthgtonight ∞ · New Moderator

    Is /conf/config.php being cached on your other server?

    This smells like a server config issue.

    Search first

    Check out the Documentation! We are always looking for new content and pull requests.

    Click on insightful, awesome, and funny reactions to thank community volunteers for their valuable posts.

Sign In or Register to comment.