Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Try Vanilla Forums Cloud product

Ready to contribute?

Amazing! Sign our contributors' agreement and then join us on GitHub.

Vanilla 2.3 fully supports PHP 7. Get it now!
Please upgrade to 2.3 here. The 2.2 and earlier branches are no longer being updated.

Dashboard stats have suddenly stopped showing up

Hello everyone,

Perhaps days ago, the graphs showing visits and so on in the Dashboard has suddenly stopped showing up, having been replaced by a never-ending "progress bar". I've attached a photo of what I see.

I haven't changed the files of the site in any way for ages, so I'm not sure of the cause of this, but would be appreciative of any advice and/or solutions.

Thank you very much!

«1

Comments

  • vrijvlindervrijvlinder Papillon-Sauvage MVP

    Please disable all plugins from the dashboard and try to isolate the problem or find out the error ...

  • @vrijvlinder said:
    Please disable all plugins from the dashboard and try to isolate the problem or find out the error ...

    After disabling every plugin (except VanillaStats and VanillaSEO), the problem seems to persist - is there anything else I could possibly try?

  • vrijvlindervrijvlinder Papillon-Sauvage MVP

    Disable those too... my money is on VanillaSEO as the culprit...

  • edited February 7

    I have exactly the same issue. I don't have VanillaSEO in plugins. I did disable VanillaStats and then this call with no reply vanished from Dashboard. Instead a list of Recently Active Users appeared I could not see before! Enabling VanillaStats again make endless call reappear and list of recently active user vanish. I'm on Vanilla 2.2.1 and Version checker for plugin gives no new update available for plugins I have.

    The endless call loop is as above in pic.
    I did disable VanillaStats again for time being.

    vrijvlinder
  • agcyphersagcyphers Nooooop.

    I have the same issue on 2.3. Note that this is after about two weeks of waiting each time I went to the dashboard because the stats graph would take 2-10 seconds to load. Now it doesn't load at all. I don't have Vanilla SEO, either.

    vrijvlinder
  • @vrijvlinder said:
    Disable those too... my money is on VanillaSEO as the culprit...

    The problem seems to sadly remain, or a situation happens as described by the other users right above me (the graphs disappear entirely in favour of a list of recently active users).

    What's strange about all this is that I haven't made any changes to the website itself. One week it was working just fine, the next, it became an endless loop. I'm not sure what happened between those times.

    vrijvlinder
  • vrijvlindervrijvlinder Papillon-Sauvage MVP

    Ok the problem seems to be that the server for the analytics which comes from vanillaforums.com is not finding the file and generates a 404.

    I filed an issue https://github.com/vanilla/addons/issues/455

    agcyphers
  • @vrijvlinder said:
    Ok the problem seems to be that the server for the analytics which comes from vanillaforums.com is not finding the file and generates a 404.

    I filed an issue https://github.com/vanilla/addons/issues/455

    Alright, appreciated. Thanks for all the help. I assume then that there's nothing I (we) can do on my own (our) end to fix this issue in the meantime, and we simply have to wait it out?

    vrijvlinder
  • I just wanted to report that my forum (running Vanilla 2.3) is also having this problem of not showing stats in the dashboard. Following...

    vrijvlinder
  • vrijvlindervrijvlinder Papillon-Sauvage MVP

    The issue has been filed. It is only a matter of when or if they will read it and or fix it...

    agcyphers
  • @vrijvlinder said:
    The issue has been filed. It is only a matter of when or if they will read it and or fix it...

    Who is "they?" ? Vanilla core devs ? :(

  • agcyphersagcyphers Nooooop.

    @Judy_Dressler said:
    Who is "they?" ? Vanilla core devs ? :(

    Yep.

  • vrijvlindervrijvlinder Papillon-Sauvage MVP
    edited February 15

    @Judy_Dressler said:

    @vrijvlinder said:
    The issue has been filed. It is only a matter of when or if they will read it and or fix it...

    Who is "they?" ? Vanilla core devs ? :(

    Apparently no one has been assigned to look into this issue despite it being filed.. :( sorry that is as much as one can do.. maybe I filed it in the wrong place, if that is the reason no one has looked at it, I take the blame and I am sorry. I thought I filed it in the right place.

    Please start a new discussion about this issue, and hopefully someone will pay attention and do something to fix this terrible blunder. Without statistics that plugin/service is worthless..

    I am just a volunteer here, nothing more, not even a moderator... and even though I have contributed time and code, _ am nothing and people including the Vanilla Staff , do not take me seriously , maybe because I am in my 50's and a woman... Please forgive me for that, I was born that way...

    Their priority is their assets and not open source so be patient... I am sure they will fix it when they get a chance...

    agcyphers
  • agcyphersagcyphers Nooooop.

    @vrijvlinder I take you seriously. Just sayin'. :wink:

    vrijvlinder
  • @vrijvlinder said:

    @Judy_Dressler said:

    @vrijvlinder said:
    The issue has been filed. It is only a matter of when or if they will read it and or fix it...

    Who is "they?" ? Vanilla core devs ? :(

    Apparently no one has been assigned to look into this issue despite it being filed.. :( sorry that is as much as one can do.. maybe I filed it in the wrong place, if that is the reason no one has looked at it, I take the blame and I am sorry. I thought I filed it in the right place.

    Please start a new discussion about this issue, and hopefully someone will pay attention and do something to fix this terrible blunder. Without statistics that plugin/service is worthless..

    I am just a volunteer here, nothing more, not even a moderator... and even though I have contributed time and code, _ am nothing and people including the Vanilla Staff , do not take me seriously , maybe because I am in my 50's and a woman... Please forgive me for that, I was born that way...

    Their priority is their assets and not open source so be patient... I am sure they will fix it when they get a chance...

    Well, I certainly appreciated your help. So you recommend we start a whole new discussion rather than continue this one to address this issue?

  • I think tagging developers might work better than starting a new discussion.

    @Linc @DaazKu @beckyvb @Tim hey guys there seems to be an issue, could you guys take a look?

    https://github.com/vanilla/addons/issues/455

    vrijvlinderagcyphersLinc
  • LincLinc Vanilla's Bard (and Lead Developer) Detroit Vanilla Staff

    I've assigned it to @DaazKu to take a look this week.

    I was on vacation in New Orleans the last 10 days. :chuffed:

    @vrijvlinder said:
    people including the Vanilla Staff , do not take me seriously , maybe because I am in my 50's and a woman...

    I don't know why you're casting aspersions on yourself. Gender, age, number of posts, and community tenure (beyond a bare minimum) aren't among my qualifications for being a moderator. Not being asked to moderate doesn't mean I think less of someone.

    On one community I run I haven't added a moderator in more than five years despite it being even more active than this site - and my lead moderator there is a woman (and yes, over 50) who has done the job for more than a decade. So it's possible this gay community manager might not be an ageist and sexist. :confounded:

    @vrijvlinder said:
    Their priority is their assets and not open source so be patient...

    Our primary assets are open source.

    agcyphers
  • agcyphersagcyphers Nooooop.

    That. Just. Happened.

  • vrijvlindervrijvlinder Papillon-Sauvage MVP

    I don't want to be a moderator, I turned it down when I was asked to be one remember? That was over 3 years ago... People that I help or that need help are the ones that put weight on me and I must reiterate that I do not work for the company nor have any clout or special power to make things happen. It's beyond my control. You told me to post issues at github and I did. More than that, I can't do. I was apologizing for that.

    People here mistake me for a man all the time... only you and the regulars know I am not a man. Gay or not.
    What are you going to say to people after they continually ask you when this will be fixed ? Be patient.

    Your assets, meant in terms of income generation is the paid hosting and forum management of big communities from what I gather. And dealing with that is priority over people not having statistics working on forums they may have just started or that they have much traffic but had only noticed. Since they don't pay for having it running 100% , they must either fix it themselves if they can, or wait until it's fixed by the developers for the core. It is not meant to be taken as Open source is not as important. But that it will be fixed based on priorities. As many core plugins have taken years to be fixed... and continually asking me when it will be fixed , is like watching paint dry because I simply have no control over that.

  • LincLinc Vanilla's Bard (and Lead Developer) Detroit Vanilla Staff

    Perhaps we are talking past each other. The tone of your previous comment was not nearly as :neutral: as all that.

  • Is not just the URL.

    It now works but only half. I did enable the plugin again after reading this but I only get two columns with Popular Discussions at left and Active Users at right. Graphics on page views, Users, Discussions, Comments are gone (zero).

    In both day and month tabs.

    I'm in a critical beta period with my forums and need those graphics back asap.

    Un grand merci (huge thanks) to Papillon Sauvage (vrijvlinder) for having pushed the rock =)

    vrijvlinder
  • I can report the same situation as Judy on my own forum

    vrijvlinder
  • vrijvlindervrijvlinder Papillon-Sauvage MVP

    Make sure you delete all the .ini files in the cache whenever you modify plugins/themes or upload new versions. Try that and report back.

  • jamesincjamesinc Sydney ✭✭
    edited February 20

    I tried the above steps and still experience the originally reported problem. I can see that the redirect is now working, however my dashboard reports other 404 errors for (on the analytics domain, https://analytics.vanillaforums.com/):

    /applications/vanillastats/js/raphael.js
    /applications/vanillastats/js/graph.js
    

    If I intercept the code in loader.js where these scripts are loaded**, and rewrite the paths from vanillastats/ to vanillastatsapp/, the problem goes away and the graphs return.

    **by script eval, I might add, which I think is a far from ideal way to be doing things - the 404 page on the analytics domain gets attempted eval by jQuery which leads to console errors, for one.

  • TimTim Operations Vanilla Staff

    How about now?

    Vanilla Forums Senior Developer [GitHub, Twitter, About.me]

    whu606vrijvlinderjamesinc
«1
Sign In or Register to comment.