Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Try Vanilla Forums Cloud product

Vanilla Stats empty / no data

Hello,
currently stats are not working in my vanilla installation. Tried to reinstall the plugin, but this does not help.
Anyone an idea why there is no data? (Forum runs since 6 months)

Thanks
Tim

Comments

  • Following...I'm experiencing the same problem.

  • I think a lot of these issue are to do with them moving data centres.

    grep is your friend.

  • topcheesetopcheese Dev Montreal Moderator

    We believe this is an issue related to forcing HTTPS on our Vanilla Stats server(s). It might be related to us moving data centers. However, dashboards loading under HTTP are trying to access the Vanilla Stats server via HTTP, which is causing a redirect and that seems to be triggering these failed preflight/CORS checks. If you check your browser dev console you can probably see the errors I'm talking about.

    timme2707
  • Yes, I can confirm that. With https it's working normal again! Thanks!

    topcheeseR_J
  • Yes, there is an error.

    Failed to load http://analytics.vanillaforums.com/stats/timeline/

    How would I fix it?

  • topcheesetopcheese Dev Montreal Moderator

    Is your forum served over https/ssl ?

  • Is installing a cert the only option to fixing this?

  • topcheesetopcheese Dev Montreal Moderator

    We plan on it being fixed in the next release, but I can provide some guidance on how to do the code fix directly if it comes to that.

  • @topcheese - it looks like my forum is on http. I'm in the process of moving to https but not yet

  • topcheesetopcheese Dev Montreal Moderator

    @LeftBrain said:
    @topcheese - it looks like my forum is on http. I'm in the process of moving to https but not yet

    Would like for me to tell you what to change and in what file while you are waiting on the next release / updating your forum to https ?

  • whu606whu606 I'm not a SuperHero; I just like wearing tights... Moderator

    @topcheese

    If you could post the fix here, that would help, I think.

  • @topcheese - yes, that would be great. thanks

  • @topcheese, thx... but those changes did not work for me. (it took down my site and I had to revert).

  • topcheesetopcheese Dev Montreal Moderator

    What was the error message?

  • topcheesetopcheese Dev Montreal Moderator
    edited August 2018

    Subsequent code change that was probably your problem.

    https://github.com/vanilla/vanilla/pull/7635/files

    timme2707
  • #18 /home/directory/subdomains/forums-dev/library/core/class.dispatcher.php(274): Gdn_Dispatcher->dispatchController(Object(Gdn_Request), Array)
    #19 /home/directory/subdomains/forums-dev/index.php(29): Gdn_Dispatcher->dispatch()
    #20 {main}
      thrown in /home/directory/subdomains/forums-dev/library/core/class.statistics.php on line 78
    [15-Aug-2018 15:37:58 UTC] PHP Fatal error:  Uncaught ParseError: syntax error, unexpected 'AnalyticsMethod' (T_STRING) in /home/directory/subdomains/forums-dev/library/core/class.statistics.php:78
    
    
  • topcheesetopcheese Dev Montreal Moderator

    This seems like you had an error in your code, perhaps a copy paste gone wrong ? How did you go about updating those files ?

  • Looks like you found the problem with those latest changes.. thx.

  • Excellent, that worked for me! Thanks!!

  • topcheesetopcheese Dev Montreal Moderator

    Awesome

  • @topcheese Yes I am having the same problem...I installed the 2.6.1 version yesterday...my statistics dont work...just finished uploading languages and they do not work either. I’m a self installer, using cPanel...not much experience with programming,...but i can learn quick if you could kindly guide!!

  • lokanathlokanath New
    edited August 2018

    @donovanb Hi, I have the same issue, i am new - where can I find the above code?

  • lokanathlokanath New
    edited September 2018

    Ok check this out....this is why I could not find the code anywhere - and going crazy!

  • lokanathlokanath New
    edited September 2018

    I found the problem with why Statistics is not loading - i would like to show the image but I cannot upload for some reason....I will try this link - i hope this helps others...from my dropbox account
    https://www.dropbox.com/sh/2sp64mq46zxowhb/AAAm86blvVtcaWlnsPPEb4aZa?dl=0

  • donovanbdonovanb
    edited September 2018

    Image link does not work for me. Ultimately, upgrading to 6.2.1 broke stats again. I haven't taken the time to fix it because @topcheese 's linc keeps changing. :-)

    Donovan

  • @donovanb ok...ill try again..otherwise is there someplace else I can post it? I found a message in my cPanel when i was flicking through my databases...it seems that analytics cause an issue between the database and the server,..i have the screen shot...you can email me (public email address on my site) [email protected] if i cannot post it here.

  • Nope i cant download the image here on this forum...im on ipad..thats prob why.

Sign In or Register to comment.